loading...
امید در درمان اختلال تبدیلی /اختلال عصب شناختی عملکردی
افکت یار بازدید : 190 جمعه 21 آذر 1393 نظرات (0)

یکی دیگر از علائم اختلال تبدیلی (conversion disorder ) یا اختلال عصب شناختی عملکردی (functional neurological disorder) مثانه با فعالیت بیش از اندازه است .


مثانه با فعالیت بیش از اندازه ، یک شرایط ارولوژیکی است. چندین سیستم بدن باید با هم کار کنند تا عملکرد مثانه را کنترل کنند. عضلات یک بخش حیاتی این فرایند است که از طریق سیگنالهای مغزی کار می کنند.سیگنالهایی که از  مغز به مثانه می روند، به مثانه می گویند که چه وقت پر است و چه وقت زمان ادرار  کردن  است.اگر مغز در ارسال و دریافت سیگنال دچار مشکل شود. جای تعجب نیست که پیامهایی که  از مغز به مثانه می روند ، نیز ممکن است دچار اختلال گردد. بی اختیاری در کنترل ادرار  اغلب می تواند درمان شود.


علائم عبارتند از: 

نیاز فوری به ادرار کردن 

نیاز به ادرار کردن بیش از 8 بار در روز 

بیدار شدن از خواب برای  ادرار کردن 2 بار یا بیشتر در شب 

نیاز به ادرار کردن حتی اگر بیمار تازه به دست شویی رفته است.

نشت ادرار 

 
خیس کردن رختخواب

سایر مشکلات همراه با این اختلال عبارتند از: 
مشکلات خواب 
افسردگی 
اضطراب 
خجالت
برخی از راه های درمان: 
تغییرات در رژیم غذایی 
مصرف دارو
 روان درمانی
آموزش بیمار
افکت یار بازدید : 232 پنجشنبه 13 آذر 1393 نظرات (0)

ممکن است به اصطلاحات/برچسب هایی که استفاده می شود،توجه کرده باشید که می تواند بسیار گیج کننده و خسته کننده باشد.در اینجا برخی از رایج ترین اصطلاحاتی که ممکن است با آنها و معنایشان برخورد کرده باشید، وجود دارد. تاکید می کنم که معنای واژگان زیر توسط پزشک و یک کارشناس ،ترجمه شده و در اختیار شما عزیزان قرار می گیرد. می دانم که شنیدن معنی و تعریف برخی از آنها مبتلایان را بسیار نارحت می کند،ولی آگاهی از واژگانی که پزشکان در پرونده پزشکی شما درج میکنند ، بسیار در سرنوشت ، آینده و روند تشخیص و درمان شما بسیار مهم است . پس رنجیده خاطر نشوید چرا که دنیای علم پر از واژگان تخصصی و  گاهی با تعابیر نادرست است و در بیشتر موارد نام آنها به دلیل شناخته شدن علل دیگری جز آنچه در حال حاضر مرسوم است ، در آینده تغییر می کند و این کار نیازمند آزمایش ،آزمون و خطاها و تحقیقات بیشتری است.

Psychogenic  : موجد محرکات ذهنی/ روان زاد (سایکوژنیک) علت روانی را نشان می دهد.

Conversion Disorder : اختلال تبدیلی  در[1] DSMکارکرد دارد.اصطلاح "اختلال تبدیلی" اصطلاحی است که به بیمارانی اشاره می کند که استرس ذهنی خود را به شکل علائم فیزیکی نشان می دهند.به طور کلی تبدیل  برای یک مدت زمان کوتاهی طول می کشد.



راهنماى تشخيصى و امارى اختلالهاى روانى[1]

Somatisation Symptom Disorder : (علائم بیماری اختلال جسمانی شدن  ) به علائم بیماری اشاره میکند که بسیار ناراحت کننده بوده یا منجر به اختلال قابل توجهی در عملکرد می شود که به همراه افکار،احساسات و رفتارهای نامتناسب و بیش از حد است که مربوط به علائم این بیماری است. بیمار باید برای حداقل 6 ماه مداوم بیمارگونه باشد.علائم ناراحت کننده این بیماری دیگر ازلحاظ پزشکی غیر قابل توضیح نیستند.اختلال علائم بیماری جسمانی متفاوت ازاختلال علائم جسمانی اصلی و بیماری های مرتبط  است.

 Medically Unexplained Symptoms : علائمی که از لحاظ پزشکی غیر قابل توضیح هستند نشان می دهد که ممکن است یک روزتوضیح پزشکی برای آنها پیدا شود و می تواند به بسیاری از علائم پزشکی اشاره کند که تصور نمی شوندروان زاد باشند اما هنوز هم یک علامت شناخته شده نیستند.

 

 Functional : اصطلاح گسترده ای که فقدان در کارکرد را بجای فقدان در ساختار نشان می دهد که می توان آن را برای چندین اختلال عصبی بکار برد که روان زاد نیستند، اما در جایی نیز مانند میگرن آسیب شناسی ساختاری وجود ندارد.

 Non-Organic : غیر ارگانیک شرایط را بوسیله آنچه که وجود ندارد، تعریف مبکند؛خود اصطلاح ارگانیک نیز به خوبی تعریف نشده است.

  Hysteria :  هیستری اصطلاحی تاریخی است که ننگ فابل توجهی در جامعه به همراه دارد وبه ارتباط بین علائم بیماری و رحم اشاره میکند.

 

 Hoover Sign : نشانه هوور یک نشانه بالینی است که برای تمایز بین ضعف پای ارگانیک و ضعف پا در عملکرد استفاده می شود.

 

Protocol :   پروتکل یک اصطلاح مورد استفاده برای آزمایش های بالینی است.

 

 

افکت یار بازدید : 243 چهارشنبه 05 آذر 1393 نظرات (0)

سلام


نمی دونم اطلاع دارید یا نه که از 7 آوریل تا 13 آوریل (،  April 7th – April 13th )هفته جهانی آگاهی در مورد اختلال تبدیلی (conversion disorder) یا اختلال عصب شناختی عملکردی( functional neurological disorder)  است . امسال دومین سالگرد جهانی این بیماری است . امیدوارم همه کسانی که مبتلا هستند بدونند که هفته ای در جهان را برای این اختلال نام نهاده اند تا همگی در کنار هم برای آگاهی ، دانش ، تحقیق و سبک زندگی بهتر تلاش کنیم تا به کمک هم حداقل راه حلی برای مستقل بودن و کمتر رنج کشیدن به دست آوریم .
افکت یار بازدید : 2972 شنبه 01 آذر 1393 نظرات (1)

سلام دوستان در این پست قصد داردم به  تعریف اختلالی بپردازم که سالهاست بر سر اسم گذاری آن اختلاف نظر زیادی وجود دارد ، گاهی اوقات پزشکان و جوامع پزشکی بدترین واژه را برای آن به کار می برند و آنرا صرع دروغین که واژه لاتین آن PSEUDO-EPILEPSY  است را  برای نامگذاری انتخاب می کننند . برخی دیگر هم که  منصف ترند ، این نوع حملات را صرع ساکوژنیک یا روحی -  روانی  Psychogenic Seizures می نامند و برخی دیگر از متخصصان در جوامع مدرن ، واژه نسبتا بهتر و با حسن تعبیر بیشتر یعنی تشنج غیر صرعی یا NON-EPILEPTIC SEIZURES که مخفف آن (NES) است را برای نامگذاری این اختلال برمی گزینند . ولی این تشنج ها هر چه که نام دارد و هر برداشتی که جوامع پزشکی از جمله تحقیق جدید دانشگاه جان هاپکینز از این اختلال دارند،  تغییر چندانی در روند درمان آن ایجاد نکرده  و  هم اکنون یکی از جدی ترین علایم اختلال تبدیلی است و افراد بیشماری در دنیا از آن رنج می برند و طبق تحقیق جدید دانشگاه جان هاپکینز یک سوم از مبتلایان به حملات صرعی که به کلینک ها مراجعه می کنند متاسفانه به این اختلال مبتلا هستند. ولی در این پست از واژه  تشنج غیر صرعی یا  NON-EPILEPTIC  SEIZURE  استفاده کردم تا علاوه بر استفاده  واژه ای مناسب تر برای این بیماری به  درک ماهیت حقیقی این اختلال و تمایز آن از هیستری که برچسبی بسیار نادرست در تشخیص و درمان این بیماری است، کمکی کرده باشم : 


تشنج غیر صرعی (NON-EPILEPTIC SEIZURES) یا NES  چیست؟

تشنج غیر صرعی (NES) واژه توصیفی برای گروه متنوعی از اختلالات است که به حمله های شبه صرعی اشاره دارد که می تواند با صرع اشتباه شود، اما این حملات  به علت بیماری صرع نیست .تشنج غیر صرعی NES دو زیر مجموعه دارد :

1. فیزیولوژیک: شامل طیف گسترده ای از اختلالات به عنوان مثال سنکوپ، حملات حاد عصبی، حملات تشنجی سمی دوره ای، توهم زدگی غیر سمی اورگانیک، میوکلونوس غیر صرعی، اختلالات خواب، اختلالات حرکتی حمله ای ( دوره ای )، اختلالات غدد درون ریز دوره ای و حملات ایسکمی گذرا (TIAs) است. فاکتورهای متعددی می تواند باعث آغاز تشنج فیزیولوژیک شوند، مانند الگوهای غیر طبیعی خواب، مقادیر بیش از حد الکل، حمله های غشی، هیپوگلیسمی (کم شدن قند در خون)، افت فشار خون، و نیز  شرایط فیزیولوژیکی دیگری وجود دارد که سطح قند و اکسیژن و نیز  جریان خون در مغز را تحت تاثیر قرار دهند.

2.شنج روانی شامل انواع مختلفی است : 
تشنج های تجزیه ای غیر ارادی هستند و ناخودآگاه اتفاق می افتد. تشنچ روانی شایع ترین نوع تشنج غیر صرعی (NES) است و فرد هیچ کنترلی بر تشنج ها ندارد..از جمله شرایط روحی و روانی که باعث تشنج می شود حملات ترس (  panic attacks) است.


اپیدمیولوژی 

شیوع واقعی این تشنج ها ناشناخته است.

تمایز حملات صرعی و حملات تشنج شبه صرعی  می تواند مشکل باشد. 

علل پزشکی ،اختلال عملکرد عصبی گذرا ( با  و یا بدون از دست دادن هوشیاری) شامل موارد زیر می باشد : 

- سنکوپ: وازوواگال، قلبی. 

- مغز و اعصاب: عروق مغزی، میگرن، سرگیجه، کاتاپلسی، پاراسومنیا parasomnias، اختلالات حرکتی، پدیده ناشی از وحشت زدگی. 

- غدد درون ریز و متابولیک: هیپوگلیسمی، هیپوکلسمی، عدم تحمل فروکتوز ارثی 

- مواد مخدر و الکل 

-اختلالات روانی که ممکن است با صرع اشتباه گرفته شود شامل : اختلال هراس، سایکوزیس، اختلال بیش فعالی با کمبود توجه، اختلال مسخ شخصیت. 

-تشنج تجزیه ای (Dissociative seizures)


تعداد قابل توجهی از بیماران (بالای 30٪)  ترکیبی از اختلالات تشنجی صرع و حملات تشنج شبه صرعی را با هم دارند.

افکت یار بازدید : 616 یکشنبه 25 آبان 1393 نظرات (0)

حرکات غیر ارادی (INVOLUNTARY MOVEMENTS) در اختلال تبدیلی (conversion disorder) یا اختلال عصب شناختی عملکردی (functional neurological disorder) شامل :


 - دیستونی (DYSTONIA)

دیستونی  انقباضات عضلانی پایدار است که باعث چرخش و حرکات تکرار شونده و یا حالت غیر طبیعی عضلات بدن می شود.
 
علائم  آن ممکن است شامل: 
 
از دست دادن هماهنگی عضلات 
 
درد و گرفتگی عضلانی 
 
مشکل در پیدا کردن یک موقعیت راحت 
 
لرزش /  انقباض دیافراگم در هنگام تنفس
 
مشکل در بلع 
 
خواب آشفته 
 
خستگی 
استرس
 
ضعف در تمرکز
 
تاری دید 
 
مشکلات گوارشی
 
زود از کوره در رفتن
 
افسردگی 
 
 بلوفارواسپاسم blephrospasm (بسته شدن غیر ارادی چشم) 
 
تنفس عمیق و سریع 
 
درمانهایی که محدود به حداقل رساندن علائم می شود شامل : 
 
کاهش حرکاتی که سبب بروز یا بدتر دیستونی می شود.
 
کاهش استرس 
 
استراحت زیاد
 
ورزش در حد متوسط
 
تکنیک های تمدد اعصاب ( ریلکسیشن)
 
- میوکلونوس (MYOCLONUS)
 
میوکلونوس (MYOCLONUS) کشش غیر ارادی و ناگهانی و یا پرشهای یک عضله یا گروهی از عضلات است. این پرشهای توسط انقباضات عضلانی ناگهانی و دوره بسیار کوتاهی از انقباض ایجاد می شود. انقباضات (Contractions ) میوکلونوس مثبت نامیده می شود و ریلکسیشن ها (relaxations) میوکلونس منفی نامیده می شود. 
 
کشش میوکلونیک / پرشهای ممکن است  به گونه های زیر رخ دهد: 
 
به تنهایی
 
متوالی 
 
 الگوار 
 
بدون الگو 
 
به ندرت 
 
چند بار در هر دقیقه 
 
موارد شدید  میوکلونوس myoclonus می تواند حرکت را منحرف و  می تواند به شدت به توانایی فرد را در به خواب رفتن، غذا خوردن، صحبت کردن و راه رفتن، محدود می کند.
 

- تیک  (TIC)


حرکات غیر ارادی ، تکراری و غیر ریتمیک اندامها به صورت ناگهانی است که شامل گروه های عضلانی مجزا می گردد. 

نمونه هایی از تیک عبارتند از: 

سفتی شکم 

پلک زدن  سریع چشم 

پرشهای سر 

بالا رفتن و پایین رفتن شانه ها
 
 کشش گردن

حرکات دهان 

شکلک در آوردن غیر ارادی صورت 

پرشهای  سر / دست / پا 

چندین دارو  وجود دارد که در درمان تیک استفاده می شود.
 

- سندرم پای بی قرار ((RESTLESS LEG SYNDROME (RLS)

سندرم پای بی قرار ، یک میل مقاومت ناپذیر برای حرکت بدن فرد است تا احساس عجیب و غریب و ناراحت کننده متوقف شود . این  بیماری می تواند پاها، بازوها، تنه و سر را تحت تاثیر قرار دهد. حرکت دادن بخش مبتلای بدن احساس راحتی موقت را فراهم می کند. پیاده روی، کشش و یا یوگا ممکن است علائم را تسکین دهد.احساس و نیاز به حرکت ممکن است بلافاصله پس از متوقف کردن حرکت و یا اندکی پس از آن دوباره باز می گردد. 
احساس سندرم پای بی قرار ممکن است  شامل موارد زیر می شود : 
 
درد 
 
خارش 
 
احساس غلغلک
 
سوزن سوزن شدن 
 
بی حسی 
 
 این احساسات  به طور معمول  زمانی رخ می دهد که شما: 
 
در حال آرامش
 
خواندن
 
مطالعه کردن 
 
تلاش برای به خواب رفتن
 
برخی از افراد ناراحتی جزئی را  تجربه می کنند و این در حالی است که دیگران در کیفیت زندگی خود اختلالات قابل توجه را تجربه می کنند.
 
- لرزش ( TREMORS)
 
لرزش، انقباضات و ریلکسیشن  ریتمیک عضلانی است که  حرکات  یک یا چند قسمت بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
 
لرزش می تواند اندامهای زیر را تحت تاثیر قرار دهد: 
 
دست ها
 
بازوها
 
چشم 
 
صورت 
 
زبان 
 
سر 
 
تنه 
 
پاها 
 
عوارض لرزش عبارتند از: 
 
صدای لرزان 
 
 
مشکل در نوشتن  و یا نقاشی 
 
مشکلات در نگه داشتن و کنترل ظروف، مانند چنگال 
 
برخی از لرزش ها ممکن است در زمان استرس و یا احساسات شدید عاطفی و یا زمانی که فرد از نظر فیزیکی خسته شده و یا در وضعیتهای بدنی و یا حرکات خاص آغاز و یا تشدید گردد  .
افکت یار بازدید : 284 سه شنبه 20 آبان 1393 نظرات (0)

مغز مه آلود  (BRAIN FOG)


یکی دیگر از علائم  اختلال تبدیلی (conversion disorder) یا اختلال عصب شناختی عملکردی (functional neurological disorder ) ، مغز مه آلود  (brain fog) است . البته خاطر نشان می کنم که این مسئله به هیچ عنوان ارتباطی با آی کیو (IQ) یا کمبود شعور بیمار ندارند و اغلب افراد مبتلا و اطرافیان وی این دو را یکسان می پندارند و دچار ناراحتی و احساس بدی می شوند و پزشک معالج وظیفه دارد که بیمار و خانواده او را از این امر آگاه کند تا دچار سو تفاهم نگردند.

قبل از توضیح این مشکل می خواهم از زبان خودم بنویسم که خواندن این مطالب و شنیدن آن از زبان متخصص برای اولین بار برای خود ما بیمارها و والدین مان و همه کسانی که ما را دوست دارند خوشایند نیست ولی همانطور که در اولین پست نوشتم شرط اول قدرت و توانایی ما برای مقابله با بیماری و فراهم آوردن شرایط بهتر برای زندگی خود ، آگاهی در مورد بیماری خودمان است. ما در بوجود آمدن آن مقصر نیستیم و هیچ مبتلایی پندار بیمارگون و توهم بیماری ندارد و این اختلال یک اختلال واقعی و غیر تعمدی است. تاکید می کنم آگاهی قدرت ما است.

 علائم مغز مه  آلود را بیشتر اوقات بیمار حس می کند ، این  بدین معنی است که این حالت محدود به مدت زمان خاصی نیست . واژه مغز مه آلود به این دلیل استفاده می شود که بیمار احساس می کند  که چیزی مثل  یک ابر مانع از  وضوح  و شفافیت ذهنی و روانی وی می شود.

علالم این اختلال عبارتند از : 

گیجی 

فراموشی 

دلسردی 

افسردگی 

خستگی 

اختلال در تفکر 

تمرکز ضعیف 

اختلال در تمرکز 

مشکل در انجام وظایف 

احساس تهی یودن

علل  اختلال مغز مه آلود (brain fog) ، شامل  عوامل فیزیکی، عاطفی،  بیوشیمیایی و خستگی است .

از دست دادن حافظه (Memory Loss)

از دست دادن حافظه در این حالت یک فراموشی غیر معمول است. تمرکز ضعیف اغلب با از دست دادن حافظه رخ می دهد. از دست دادن حافظه برای کلمات، زمانی است که بیمار در  پیدا کردن کلمات مورد نظر  خود که می خواهد استفاده کند و یا در هنگام صدا زدن چیزی دچار اشتباه می شود . به طور مثال به اجاق گاز، وان حمام  می گوید.

فراموشی تجزیه‌ای (dissociative amnesia)

علامت اصلی این بیماری از دست دادن حافظه است که شدیدتر از فراموشی معمولی است که نمی توان آنرا با یک شرایط  پزشکی  توضیح داد .

زوال شخصیت (Depersonalization)

این اختلال ، احساس ناگهانی خارج شدن از خود است. انگار بیمار اعمال خود را از راه دور مشاهده می کند درست مثل اینکه در حال تماشای یک فیلم است و یا اندازه و شکل همه چیز، از جمله بدن خود و یا مردم و چیزهای دیگر برای وی به حالت تغییر شکل داده شده به نظر می رسد.

تعداد صفحات : 3

درباره ما
هدف از ایجاد این وبلاگ در اختیار قرار دادن مطالب روز و تحقیقات جدید در مورد اختلال تبدیلی (conversion disorder) یا اختلال عصب شناختی عملکردی (functional neurological disorder) و تمایز این بیماری از تمارض (malingering) به بیماران و خانواده های آنان است . اغلب مطالب این وبلاگ مطالب ترجمه شده از معتبرترین منابع موجود در دنیا است.از بیماران و خانواده آنان، پزشکان،روانشناسان، کارشناسان تغذیه، دندانپزشکان و تمام کسانی که می توانند در آگاهی دادن و بهبودی نسبی بیماران ما را حمایت کنند، تقاضای کمک داریم و پیشاپیش سپاسگذاریم.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 18
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 19
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 55
  • بازدید ماه : 396
  • بازدید سال : 1,507
  • بازدید کلی : 118,168