loading...
امید در درمان اختلال تبدیلی /اختلال عصب شناختی عملکردی
افکت یار بازدید : 617 یکشنبه 25 آبان 1393 نظرات (0)

حرکات غیر ارادی (INVOLUNTARY MOVEMENTS) در اختلال تبدیلی (conversion disorder) یا اختلال عصب شناختی عملکردی (functional neurological disorder) شامل :


 - دیستونی (DYSTONIA)

دیستونی  انقباضات عضلانی پایدار است که باعث چرخش و حرکات تکرار شونده و یا حالت غیر طبیعی عضلات بدن می شود.
 
علائم  آن ممکن است شامل: 
 
از دست دادن هماهنگی عضلات 
 
درد و گرفتگی عضلانی 
 
مشکل در پیدا کردن یک موقعیت راحت 
 
لرزش /  انقباض دیافراگم در هنگام تنفس
 
مشکل در بلع 
 
خواب آشفته 
 
خستگی 
استرس
 
ضعف در تمرکز
 
تاری دید 
 
مشکلات گوارشی
 
زود از کوره در رفتن
 
افسردگی 
 
 بلوفارواسپاسم blephrospasm (بسته شدن غیر ارادی چشم) 
 
تنفس عمیق و سریع 
 
درمانهایی که محدود به حداقل رساندن علائم می شود شامل : 
 
کاهش حرکاتی که سبب بروز یا بدتر دیستونی می شود.
 
کاهش استرس 
 
استراحت زیاد
 
ورزش در حد متوسط
 
تکنیک های تمدد اعصاب ( ریلکسیشن)
 
- میوکلونوس (MYOCLONUS)
 
میوکلونوس (MYOCLONUS) کشش غیر ارادی و ناگهانی و یا پرشهای یک عضله یا گروهی از عضلات است. این پرشهای توسط انقباضات عضلانی ناگهانی و دوره بسیار کوتاهی از انقباض ایجاد می شود. انقباضات (Contractions ) میوکلونوس مثبت نامیده می شود و ریلکسیشن ها (relaxations) میوکلونس منفی نامیده می شود. 
 
کشش میوکلونیک / پرشهای ممکن است  به گونه های زیر رخ دهد: 
 
به تنهایی
 
متوالی 
 
 الگوار 
 
بدون الگو 
 
به ندرت 
 
چند بار در هر دقیقه 
 
موارد شدید  میوکلونوس myoclonus می تواند حرکت را منحرف و  می تواند به شدت به توانایی فرد را در به خواب رفتن، غذا خوردن، صحبت کردن و راه رفتن، محدود می کند.
 

- تیک  (TIC)


حرکات غیر ارادی ، تکراری و غیر ریتمیک اندامها به صورت ناگهانی است که شامل گروه های عضلانی مجزا می گردد. 

نمونه هایی از تیک عبارتند از: 

سفتی شکم 

پلک زدن  سریع چشم 

پرشهای سر 

بالا رفتن و پایین رفتن شانه ها
 
 کشش گردن

حرکات دهان 

شکلک در آوردن غیر ارادی صورت 

پرشهای  سر / دست / پا 

چندین دارو  وجود دارد که در درمان تیک استفاده می شود.
 

- سندرم پای بی قرار ((RESTLESS LEG SYNDROME (RLS)

سندرم پای بی قرار ، یک میل مقاومت ناپذیر برای حرکت بدن فرد است تا احساس عجیب و غریب و ناراحت کننده متوقف شود . این  بیماری می تواند پاها، بازوها، تنه و سر را تحت تاثیر قرار دهد. حرکت دادن بخش مبتلای بدن احساس راحتی موقت را فراهم می کند. پیاده روی، کشش و یا یوگا ممکن است علائم را تسکین دهد.احساس و نیاز به حرکت ممکن است بلافاصله پس از متوقف کردن حرکت و یا اندکی پس از آن دوباره باز می گردد. 
احساس سندرم پای بی قرار ممکن است  شامل موارد زیر می شود : 
 
درد 
 
خارش 
 
احساس غلغلک
 
سوزن سوزن شدن 
 
بی حسی 
 
 این احساسات  به طور معمول  زمانی رخ می دهد که شما: 
 
در حال آرامش
 
خواندن
 
مطالعه کردن 
 
تلاش برای به خواب رفتن
 
برخی از افراد ناراحتی جزئی را  تجربه می کنند و این در حالی است که دیگران در کیفیت زندگی خود اختلالات قابل توجه را تجربه می کنند.
 
- لرزش ( TREMORS)
 
لرزش، انقباضات و ریلکسیشن  ریتمیک عضلانی است که  حرکات  یک یا چند قسمت بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
 
لرزش می تواند اندامهای زیر را تحت تاثیر قرار دهد: 
 
دست ها
 
بازوها
 
چشم 
 
صورت 
 
زبان 
 
سر 
 
تنه 
 
پاها 
 
عوارض لرزش عبارتند از: 
 
صدای لرزان 
 
 
مشکل در نوشتن  و یا نقاشی 
 
مشکلات در نگه داشتن و کنترل ظروف، مانند چنگال 
 
برخی از لرزش ها ممکن است در زمان استرس و یا احساسات شدید عاطفی و یا زمانی که فرد از نظر فیزیکی خسته شده و یا در وضعیتهای بدنی و یا حرکات خاص آغاز و یا تشدید گردد  .
افکت یار بازدید : 474 یکشنبه 11 آبان 1393 نظرات (0)

تغییر در گام برداشتن و حفظ تعادل

 

گام برداشتن

اختلال در گام برداشتن،  انحراف از الگوی طبیعی حرکات در راه رفتن است. با راهنمایی های متخصص اختلال حرکتی، فیزیوتراپ ها و کاردرمان ها می توان روش هایی برای جبران اختلال در گام برداشتن آموزش داد. داشتن  فعالیتهای بدنی تا حد ممکن به  حفظ قدرت و استقلال عضلات كمك می كند. افراد مبتلا به اختلال در گام برداشتن اغلب در اماكن عمومی، از افتادن هراس دارند و نگران هستند که دیگران درك نكنند كه مشکلات حرکتی آنها خارج از كنترل آنها است. چشم انداز مثبت و حس خوب شوخ طبعی ابزار مطلوبی هستند که افراد مورد اشاره می توانند از آنها برخوردار باشند.

 

كشیدن پا/پاها

کشیدن پا یا پاها هنگامی رخ می دهد که بدن احساس جهت گیری دارد و قرار گرفتن ]درجهت[دچار اختلال می شود زیرا سیگنال های حسی از عضلات به مغز نیز با قطعی مواجه شده اند .کشیدن پا/پاها خطر آسیب دیدگی را افزایش می دهد به این دلیل که احتمال لغزش و افتادن افزایش می یابد.بمنظور کمک به پیشگیری از تلو تلو خوردن و افتادن، می بایست دقت شود که در هنگام گام برداشتن، هریک از پاها به طور کامل از زمین بلند شوند.

 

جمود حرکتی

جمود در گام برداشتن، معمولا" هنگام راه رفتن و یا تلاش برای راه رفتن رخ می افتد که به واسطه آن شخص نمی تواند حرکت کند. این وضعیت به گونه ای است که  احساس می كنید پاهای شما لنگر انداخته و یا  در زمین ریشه دوانده  است. این حالت معمولا زمانی اتفاق می افتد که تغییری در سطح پیاده رو مانند رفتن از یک اتاق فرش شده به کاشی شده،  نزدیک شدن به پله ها و یا سوارشدن و پیاده شدن از آسانسور بوجود می آید. اضطراب در مورد پیاده روی می تواند تعداد دفعات جمود را افزایش دهد. مدت زمان جمود از چند ثانیه تا چند دقیقه متفاوت است. برای مقابله با حوادث جانبی جمود حرکتی، تغییرات سطح ]زمین[ را به عنوان موانعی تلقی کنید که باید برآن پا نهاد.

 

شروع و خاتمه تردید

شروع و خاتمه «تردید» در ابتدا و انتهای پیاده روی اتفاق می افتد. در شروع تردید، شخص در موقعیت راه رفتن است، اما نمی تواند حركت را آغاز كند. هنگام توقف تردید، فرد در حال راه رفتن است و به طور ناگهانی متوقف می شود. تمرکز بر روی حرکات شروع/توقف تردید را بهبود می بخشد.

 

مقابله با جمود و تردید در حرکت کردن/توقف کردن:

•        لگن خود را از سمتی به سمت دیگر/ از راست به چپ چند بار متمایل كنید و تكان دهید. این شیوه به شما اجازه می دهد احساس لنگر / ریشه را تغییر دهید. یک گام به جلو بردارید هنگامی كه در حال حركت دادن لگن خود هستید. هنگامی كه  لگن خود را متمایل می كنید وزن خود را به یک طرف تغییر میدهید که موجب می شود به جلو  راحت تر گام بردارید. زمانیكه به سمت چپ متمایل می شوید پای راست شما وزن كمتری را تحمل می كند بنابراین شما گامی با پای راست به جلو می نهید. (با پای راست به گام چپ متمایل شوید).

یا

•        با صدای بلند یا آهسته قدمهایتان را بشمارید.

مهم است که بیش از حد از این روش استفاده نكنندزیرا مغز ممکن است به آن  متکی شود، همیشه سعی کنید ابتدا به طور طبیعی حركت كنید.

 

تعادل

اختلال در تعادل موجب می شود شما هنگامی که «نشسته، ایستاده،درحال رسیدن، خم شدن و یا راه رفتن»هستید احساس ناپایداری ]یا لرزش[ كنید. تعادل درنتیجه همكاری چند سیستم بدن بوجود می آید: سیستم بینایی (چشم)، سیستم دهلیزی (گوش) و حس درک عمق (احساس بدن نسبت به مكانی كه در فضا قرارگرفته است). هنگامی که در تعادل خود دچار اختلال می شوید، نمی توانید راست قامت بایستید. شما ممکن است تلو تلو خورده، بیفتید و یا قادر به ایستادن نباشید.

اختلالات تعادل ممکن است با موارد ذیل همراه باشد:

•        سرگیجه

•        دوران سر

•        سبكی سر

•        احساس گیجی و منگی

•        مشكل درخواندن

•        مشكل در بینایی

•        عدم تعلق

•        حالت تهوع

•        غش

•        خستگی

•        اضطراب

•        تمركز ضعیف

درباره ما
هدف از ایجاد این وبلاگ در اختیار قرار دادن مطالب روز و تحقیقات جدید در مورد اختلال تبدیلی (conversion disorder) یا اختلال عصب شناختی عملکردی (functional neurological disorder) و تمایز این بیماری از تمارض (malingering) به بیماران و خانواده های آنان است . اغلب مطالب این وبلاگ مطالب ترجمه شده از معتبرترین منابع موجود در دنیا است.از بیماران و خانواده آنان، پزشکان،روانشناسان، کارشناسان تغذیه، دندانپزشکان و تمام کسانی که می توانند در آگاهی دادن و بهبودی نسبی بیماران ما را حمایت کنند، تقاضای کمک داریم و پیشاپیش سپاسگذاریم.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 18
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 14
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 49
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 85
  • بازدید ماه : 426
  • بازدید سال : 1,537
  • بازدید کلی : 118,198